کاغذ براق به هر کاغذ روکش شده ای اطلاق می شود که برای ارائه ظاهری فوق العاده صاف و براق طراحی شده باشد. انتخابی ایده آل برای بروشورهای تبلیغاتی، تراکت، طراحی، معماری، جلد مجلات، چاپ عکس و سایر اسناد می باشد.
کاربردهای کاغذ گلاسه
کاغذهای گلاسه تنوع بسیار زیادی دارند، اما اساساً همه آنها به دو دسته تقسیم می شوند: فتو براق (photo-gloss) دارای انعکاس آینه ای و براق نرم (soft-gloss) مناسب برای جلد مجلات. از دیگر ویژگی های کاغذ گلاسه می توان به در دسترس بودن تمام اندازهای کاغذ و سازگاری آن با چاپگرهای مختلف شما اشاره کرد. تمام کاغذهای براق با هدف افزایش شدت رنگ و دقت وضوح چاپ تولید می شوند و هر کدام از نوع های آن مصرف خاص خود را دارند. در دستگاهای چاپ افست که هدف از این دستگاه کیفیت چاپ بالاتر و همچنین در دستگاهای دیجیتال که هدف از استفاده از آنها سرعت بالای چاپ است، گلاسه قابل استفاده می باشد. دقت نمایید که هرچه تعداد رنگها و جزییات تصویر بیشتر باشد، به کاغذ گلاسه با گرماژ بالاتری احتیاج دارید.
گرماژ کاغذ گلاسه به جرم یک صفحه کاغذ در ابعاد یک متر در یک متر مربع میگویند. هرچه گرماژ بیشتر باشد، کاغذ سنگین تر خواهد بود و قیمت بیشتری خواهد داشت. در بازار این محصول در گرماژهای ۸۰، ۹۰، ۱۰۰، ۱۱۸، ۱۳۵، ۱۴۸، ۱۷۰، ۲۰۰، ۲۵۰، ۲۸۰، ۳۰۰ و ۳۵۰ ارائه می شوند.
کاغذ گلاسه ضد آب است؟
خیر. کاغذهای براق ضد آب نیست. اینها کاغذهایی هستند که بیشتر برای چاپ تراکت و … استفاده می شوند. اگر آنها را خیس کنید، آب را جذب کرده و در نهایت متلاشی می شوند. با این حال، آنها را می توان با اضافه کردن یک لایه و پوشش بر روی آن ضد آب کرد. طی فرآیندی که به طور کامل یک ورق کاغذ یا کارت را در پلاستیک با لبه هایی در اطراف بسته می شود غیر قابل نفوذ آب می کنند. اغلب این فرآیند با لمینت اشتباه گرفته می شود.
لمینیت کاغذ را ضد آب نمی کند زیرا لبه ای ندارد که تمام طول ورق را دور بزند. این بدان معنی است که آب می تواند به لبه کاغذ نفوذ کند و به زیر پلاستیکی که سطح جلو و پشت را می پوشاند، نفوذ کند.
کدام نوع کاغذ بهتر است گلاسه یا مات؟
تفاوت بین براق و مات وقتی بیشتر نمایان می شود که ورق های کاغذ را زیر نور قرار دهید. در حالی که کاغذ مات احساس کدری بیشتری دارد، ورق های گلاسه دارای درخشندگی زیادی هستند که ظاهری براق به آن می بخشد. هر دو نتیجه به دلیل پوشش آنها و نحوه انعکاس نور است.
روکش گلاسه با ظاهری فوق العاده صاف و براق همراه خواهد بود. همچنین رنگ های چاپ شده بر آن بسیار پر رنگ و پر جنب و جوش است. در حالی که کاغذ مات ظاهری کدرتر از تصویر بر روی خود ایجاد می کند. بنابراین، محتوا و تصاویر روی یک گلاسه تاثیر بیشتری نسبت به جذب مخاطب خواهد داشت.
در این مقاله به بررسی چند نوع کاغذ گلاسه پر کاربرد می پردازیم:
کاغذ چاپ عکس
گلاسه کاغذ گلاسه Photo-Glass برای چاپ عکس ها، حداکثر ظاهر براق و بالاترین دقت وضوح تصاویر چاپ شده را فراهم می کند.
کاغذ گلاسه لیزری
این محصول پرطرفدار برای پرینترهای لیزری سیاه و سفید و لیزری رنگی مورد استفاده قرار می گیرد. البته باید به این نکته توجه داشت که این نوع از گلاسه قابل استفاده در انواع دستگاه چاپ افست نیز می باشد وحداکثر کیفیت بصری و دقت چاپ رنگ را ارائه می دهد. در بازار این محصول با نام های، گلاسه مات، گلاسه براق، کاغذ لیزری و … نیز شناخته می شود. همچنین در ابعاد و گرماژهای متفاوت قابل دسترس می باشند. برخلاف کاغذ عکس جوهر افشان، در تولید این محصول از فرآیندی با پوشش ریخته گری استفاده می کنند که با چاپگرهای لیزری رنگی و غیر رنگی کاملا سازگار است.
سازگاری رنگ با لیزر: همچنین مهم است که توجه داشته باشید که به راحتی می توان کاغذهای براق افست (مورد استفاده در چاپگرهای تجاری) را با کاغذهای براق لیزری اشتباه گرفت. کاغذهای براق افست با لیزر سازگار نیستند و معمولاً در چاپگرهای لیزری رنگی ذوب می شوند و یا حباب ایجاد می کنند.
کاغذ گلاسه جوهر افشان
این یک کاغذ براق عکاسی واقعی با ضخامت 10 میل است. مشخصات چاپگر خود را برای سازگاری با این ضخامت حتما بررسی کنید.
کاغذ بروشور HP
کاغذ بروشور HP بسیار نازک و یکی از انواع کاغذهای گلاسه جوهر افشان است که با قیمتی مناسبتر در دسترس قرار دارد. مدل گلاسه این محصول HP Proofing Gloss برای طراحی و کارهای هنری مورد استفاده قرار می گیرد.
این در ابعاد 8.5x 11 و 11×17 شرکت Hewlett Packard و در شرکت Graytex در ابعاد 8.5×14 تولید می شوند.
گلاسه نرم
برای پرینترهای لیزری و رنگی مورد استفاده قرار می گیرد. کاغذهای براق نرم (Soft Gloss) همچنین به عنوان یک محصول ارزان قیمت و زیبا برای بروشورها، آگهیها، گزارشهای شرکتی و کاربردهای مشابه کاربرد دارد.