کاغذ ها انواع مختلفی دارند که هرکدام کاربرد های مخصوص به خودشان را دارند. اما ما امروز می خواهیم در این مقاله همه چیز را درباره کاغذ کالک با شما به اشتراک بگذاریم. پس تا آخر این مقاله با ما همراه باشید. کاغذ کالک یک نوع کاغذ ویژه است. که در خیلی از صنایع و مشاغل به کار می رود.
کاغذ کالک چیست و چه کاربردی دارد؟
کاغذ کالک که به آن کاغذ تریسینگ یا ترسیم هم نیز می گویند. کاغذی است که در ظاهر آن کمی تاری و کدری دیده می شود و وجود دارد. که این تاری و کدری اجازه عبور نور را از خود می دهد. شاید برایتان جالب باشد که بدانید کاغذ کالک ابتدا برای آرشیتکتها و مهندسین طراحی و تولید شد. تا طرح های خود را با این کاغذ کپی و ترسیم کنند. اما بعد ها با پیشرفت تکنولوژی برای مشاغل دیگر هم استفاده می شود؛ که در ادامه آن ها را با هم بررسی می کنیم.
انواع کاغذ کالک
این کاغذ هم مثل خیلی از کاغذ های دیگر انواع مختلفی دارد. که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم.
1- وزنی
2- برگی ( ورق کالک )
3- رولی
مزایای این کاغذ
در فسمت های بالای مقاله به شما این کاغذ را کاملا معرفی کردیم. حالا در این قسمت از مقاله می خواهیم با شما مزایا و ویژگی های این کاغذ یعنی کاغد کالک را به اشتراک بگذاریم.
1- سطح این کاغذ صاف و نرم است.
2- این کاغذ قابل بازیافت است و تاریخ مصرف ندارد.
3- گرماژ کاغذ کالک معمولا در گرماژهای بالاتر از ۶۰ تهیه میشود و این کاغذ بدون اسید است.
4- با اینکه کاغذ نرم است اما از مقاومت بسیر بالایی تهیه می شود. به همین دلیل این کاغذ پایه ثابت فعالیت های مهندسی است.
5- این کاغذ بدون چربی است.
6- یکی از بهترین مزایا و ویژگی های این کاغذ این است که سطحی که لازم نداریم به راحتی با یک تیغ از جدا می شود و این ویژگی, کار مصرف کنندگان را بسیار بسیار راحت کرده است.
معایب کاغذ کالک
در قسمت بالای مقاله به شما مزایای این کاغذ را گفتیم. اما شاید برایتان جالب باشد که بدانید. این کاغذ معایبی هم دارد؛ که در ادامه بیشتر با آن آشنا می شوید. تنها عیب و مهم ترین عیب این کاغذ شکنندگی بیش از حد آن است. به صورتی که اگر کاغذ کالک به هر دلیل یا هر نحوی خم بشود دیگر استفاده از آن غیر ممکن خواهد بود و از قیمت آن تا حد زیادی کاسته می شود. پس به همین علت هزینه حمل این کاغذ بالا است؛ زیرا باید در حمل آن دفت و مهارت زیادی خرج کرد.
کاربرد کاغذ کالک
کاغذ کالک کاربرد های متعدد و زیادی دارد که در ادامه به چند مورد از آن ها اشاره می کنیم:
در روش های چاپ سنتی مانند: افست، سیلک، لترپرس و در چاپ های لیزری و جوهر افشان از این سنگ استفده می کنند.
چاپ جوهر افشان و لیزری
جلا زدن، لمینت، پانچ
طراحی: جوهر، مداد
نورپردازی در سینما و صنعت عکاسی
محصولات نهایی
ساخت پاکت، نامه گذاری، تراکت، کاور آلبوم، کارت ویزیت، کارت دعوت، کارت بازی، پوستر، اوریگامی
موارد بالا تازه بخشی از کاربرد های کاغذ کالک است. این کاغذ کاربرد های بیشتری دارد.
روش تولید کاغذ کالک چگونه است؟
در این قسمت از مقاله می خواهیم روش و نحوه تولید این کاغذ را با شما به اشتراک بگذاریم. دانستن روش و مراحل تولید این کاغذ می تواند به شما کمک کند بهتر با این محصول آشنا بشوید.
در کل مراحل تولید این محصول تنها شامل سه بخش می شود.
از طریق تصفیه مکانیکی الیاف سلولز، الیافی کاملاً لرزشی و ژلاتینی ایجاد می شود. به طوری که در تشکیلات کاغذ تقریباً می شود گفت تمام هوا از ساختار داخلی کاغذ خارج می شود. با این روش یک کاغذ بسیار شفاف و زیبا در محدودهای از گرامرهای ۴۲ تا ۲۸۰ گرم در هر متر مربع تولید می شود.
یکی از مراحل معمول در ایالات متحده آمریکا این است. که با ساختن یک کاغذ عادی و سپس پر کردن فاصله بین الیاف با ماده ای که دارای ضریب شکست که همان سلولز است، محصول مورد انتظار شکل می نامیده می شود. ولی شاید برایتان جالب باشد که بدانید این روش برای هرینه زیادش در ساخت و تولید متوقف شده است و دیگر کسی از این نوع روش برای ساخت کاغذ کالک استفاده نمی کند.
کاربرد کاغذ کالک در صنعت چاپ چیست؟
همان طور که در قسمت های بالای مقاله به شما گفتیم این کاغذ در صنعت چاپ کاربرد های بسیار زیادی دارد و مورد استفاده قرار می گیرد. اما در این قمست از مقاله می خواهیم خیلی با جزئیات راجع به این قضیه با شما صحبت کنیم.
در حقیقت این کاغذ در ابتدا برای مهندسان وآرشیتکتها ساخته شد. زیرا کاغذ کالک ظاهری بی رنگ و براق دارد و برای کپی کردن طرح ها و آرشیو مطالب یک وسیله بسیار کار آمد محسوب می شود. اما به مرور زمان با پیشرفت تکنولوژی و اختراع دستگاه های پیشرفته در مهندسی استفاده از این کاغذ ها کاهش یافت. اما به مرور زمان کاغذ کالک مورد توجه سایر صنایع، مانند چاپ قرار گرفت.
امروزه این کاغذ در صنعت چاپ برای نمونه گیری و چک کردن قالب بسته بندی در موقع چاپ جعبه استفاده و غیره استفاده می کنند.
این کاغذ را باید به چه صورتی استفاده کنم؟
وقتی این کاغذ روی یک شکل یا نوشته قرار می گیرد. آن طرف کاغذ به راحتی قابل مشاهده است. به همین علت پیدا کردن لبه ها در تصویر و ردیابی تصویر بر روی کاغذ ردیابی آسان می شود. همچنین کاغذ کالک از فیبر سلولز خالص شفاف تولید و ساخته می شود؛ و هوای محبوس شده بین الیاف باعث مات شدن کاغذ و سفید به نظر رسیدن آن می شود. شاید برایتان جالب باشد که بدانید. این محصول می تواند در هوای ۱۰ تا ۵۰ درصد رطوبت قرار گیرد و دوام بیاورد.
تفاوت کاغذ کالک و پوستی
اشتباه خیلی از مردم این است که کاغذ پوستی را با کالک اشتباه می گیرند. به همین علت ما در این قسمت از مقاله تفاوت این دو کاغذ را به شما کامل می گوییم. کاغذ پوستی یا کاغذ شیرینی پزی کاغذی است. سلولزی و نازک و سفید؛ اما کاغذ کالک همان طور که به شما گفتیم نوعی کاغذ است که دارای کمی تاری و کدری می باشد.
جمع بندی
در این مقاله و در قسمت های بالا به شما همه چیز را درباره این کاغذ یعنی کاغذ کالک با شما به اشتراک گذاشتیم و به شما گفتیم. امیدوارین که این مقاله برای شما مفید بوده باشد.