با توجه به شرایط نابسامان تامین، توزیع و تعیین قیمت بازار کاغذ و مقوا در سراسر کشور در روزها و ماه های گذشته، که نه تنها عوارض و مشکلات بسیار زیادی ایجاد کرده است، بلکه ضربه های مهلکی را نیز به سایر صنایع مرتبط به این بازار وارد کرده است.
سید رضا فاطمی امین در با حضور در مراسم پاسداشت ۱۰ سالگی جریان نوشت افزار ایرانی اسلامی بیان داشت:
“امروز پیشرفتهای حرکتی که از ۱۰ سال پیش برای تولید نوشت افزار ایرانی اسلامی آغاز شده بود، مورد رونمایی قرار گرفت که قابل تقدیر است.”
وزیر صمت صنعت نوشت افزاررا جزو صنایع خلاق با اهمیت بالا دانست و عنوان کرد:
“این گونه صنایع با ذهن، ایده و طرز فکر مردم مرتبط است.”
و افزود:
“اگر در صنایع غذایی، لوازم خانگی و ساختمان به پیشرفتهای خوبی رسیده ایم، باید با فعالیت در حوزه صنایع فرهنگی نیز به این پیشرفتها دست یابیم.”
فاطمی امین در ادامه صحبت های خود در جمع خبرنگاران بیان داشت:
“به همین دلیل در ساختار جدید وزارت صمت دو دفتر مرتبط با حوزه صنایع خلاق و نوشت افزار راه اندازی کرده ایم. یکی دفتر صنایع سلولزی، چاپ و نوشت افزار و دیگری دفتر صنایع خلاق و ورزشی است.”
او راه اندازی این دو دفتر را جزو اولویت های وزارت صمت دانست که اهمیت بالای صنایع خلاق و نوشت افزار را نشان می دهند و بیان داشت:
“همه امور، مسائل و مشکلات مرتبط با صنایع خلاق و نوشت افزار، ازجمله: تولید، صادرات، سرمایه گذاری و … با جدیت و مسئولیتپذیری بیشتری در ساختار جدید وزارت صمت پیگیری خواهند شد.”
فاطمی ادامه داد:
“مقام معظم رهبری از اقدامات انجام شده در حوزه نوشتافزار ایرانی اسلامی ابراز خرسندی کردهاند که مایه دلگرمی همه تولیدکنندگان، مسئولین و فعالان این حوزه بوده است.”
وزیر صمت بیان داشت:
“البته ایشان تاکیداتی را مطرح نمودند که تکلیف بزرگی در حوزه حمایت از حوزه نوشت افزار ایرانی اسلامی بر دوش ما گذاشته است، با توجه به ظرفیتهای زیادی که برای رشد و توسعه این حوزه وجود دارد، امیدواریم که بزودی شاهد صادرات نوشت افزار ایرانی اسلامی باشیم.”
وی درباره دستاوردهای اهتمام به تولید نوشت افزار ایرانی اسلامی گفت:
“۱۵ درصد کاراکترهای نوشتافزار اکنون ایرانی اسلامی هستند. تولید نوشتافزار این حوزه دو برابر شده و همچنین ۱۰۰ کسب و کار وارد این حوزه شده اند، که مجموعا ۵ هزار محصول تولید میکنند. دستیابی به این موفقیت مایه افتخار است.”
فاطمی امین در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به سوالات خبرنگاران بیان داشت که اقداماتی را در نیز در راستای حل مسائل و مشکلات موجود در حوزه کاغذ و مقوا در دستور کار قرار داده اند و گفت:
“در سریعترین زمان ممکن با تأمین کامل نیاز داخل کشور، مشکلات تأمین کاغذ حل می شود.”
وی با بیان اینکه ظرفیتهای خوبی در صنعت کاغذ کشور وجود دارد، ادامه داد:
“بخش قابل توجهی از ظرفیتهای تولید در این حوزه بلا استفاده مانده اند که باید به چرخه بازگردند و سیاستهای تعرفه گذاری در این حوزه باید اصلاح شوند. همچنین واردات مواد اولیه صنعت کاغذ باید تسهیل شود. که فعالیت در جهت حل همه این مسائل در دست بررسی است.”
وزیر صمت با بیان اینکه در صنعت کاغذ برنامه ویژه ای را آغاز کردهایم، گفت:
“ابعاد مختلف این برنامه را پیاده سازی کرده ایم و امیدواریم که در سریعترین زمان ممکن این صنعت با تأمین کامل نیاز داخل کشور، قادر به حل مشکلات تأمین کاغذ باشد.”