مدیرعامل شرکت تاو کاغذ ارس ضمن بیان اینکه این مجموعه در دستیابی به اهداف حضورش در نمایشگاه کاغذ و مقوا موفق بوده است، این رویداد تخصصی را پلی برای پیشرفت برشمرد.
به گزارش ستاد خبری هفتمین نمایشگاه کاغذ، مقوا، کارتن و فرآورده های سلولزی، مسعود غفورزاده مدیرعامل شرکت تاو کاغذ ارس بیان داشت: شرکت تاو کاغذ ارس در سال 1400 به ثبت رسید. هدف اصلی ما تولید انواع کاغذ بسته بندی مانند کاغذ لاینر، تست لاینر، کاغذ فلوت، کاغذ شبه کرافت، کرافت و کاغذ وایت تاپ است. این شرکت توانسته است با برخورداری از سیستم تصفیه پساب خوب، کاغذی با کیفیت بالا را برای مصرف کنندگان صنعت ورق سازی و کارتن سازی تولید کند.
وی در رابطه با موانع موجود در صنعت تولید کاغذ گفت: بزرگترین مانع اکثر تولیدکنندگان کشور، انرژی یعنی قطعی مکرر برق در تابستان و مشکلات گاز در زمستان و همچنین دسترسی به منابع مالی است. با توجه به سیاست های انقباضی بانک مرکزی قیمت تمام شده پول برای تولیدکنندگان نسبت به دو سال گذشته افزایش یافته است، از طرفی مصرف کنندگان و صنایع زیردستی برخلاف شرایط موجود بازار انتظار حمایت بیشتری دارند، این موضوع تناقض در صنعت و سختی فروش را برای شرکت ها ایجاد کرده است. مصرف کنندگان هم به حق انتظار حمایت از صنایع بالا دستی را دارند ولی باید به این نکته توجه کنند قیمت تمام شده پول دیگر شبیه به سه سال پیش نیست.
غفور زاده ادامه داد: موضوع دیگر دسترسی به مواد اولیه است. مجوزهای بسیار سنگینی برای محیط زیست باید طی شود تا دسترسی به ماده اولیه کاغذسازی به سهولت و از خارج کشور فراهم شود که البته مجموعه تاو کاغذ موفق به دستیابی به آنها شده است. بعد از موضوع مجوزها، مسئله ارز مطرح می شود. صف طولانی ارز، اعتبار بین المللی شرکت ها را زیر سوال می برد. زمانی که تولیدکننده ایرانی درخواست تخصصی ارز می دهد در بهترین حالت باید 60 روز را برای خود درنظر بگیرد. این اتفاقات باعث شده است که تامین مواد اولیه با سختی مواجه شود.
منابع انسانی موضوع دیگری بود که مدیرعامل تاوکاغذ ارس به آن اشاره کرد و گفت: بعد از همه مسائل ذکر شده به منابع انسانی می رسیم. شرکتی داخل ایران نیست که مشکل منابع انسانی نداشته باشد. در صنعت کاغذ منابع انسانی حرفه ای و دسترسی به این افراد بسیار سخت شده است. شرکت های رقیب با هر نحوی که شده برای منابع انسانی می جنگند.
وی در ادامه به صادرات به عنوان تنها امید تولیدکننده ایرانی اشاره کرد و گفت: شرکتی که افق صادراتی و دسترسی به ارز صادراتی داشته باشد می تواند قسمت اعظم مشکلاتش را با منابعی که از طریق صادرات به دست می آورد، حل کند.
غفورزاده بیان داشت: قطعا جناب دکتر پزشکیان مسئولیت سنگینی را برعهده گرفته اند. بنده به عنوان تولیدکننده از ایشان انتظار اجرای برنامه هفتم توسعه را دارم که خودشان وعده آن را داده بودند. این برنامه بسیار کامل است و اگر در کنار اجرای این برنامه رهنمودهای مقام معظم رهبری را عملیاتی کنند قطعا موفق خواهند شد. اولین موضوعی که می توانیم در مقام اجرایی از ایشان انتظار داشته باشیم این است که در موضوع ارز چه در واردات و یا در صادرات به یاری تولیدکنندگان بیایند. صف های تخصیص برای تولیدکنندگان طاقت فرسا است و این صف ها می تواند حتی با نرخ بالاتر اما دسترسی سریع تر برداشته شود. نرخ برای عده ای فساد ایجاد می کند، تولیدکننده واقعی دنبال فساد از نرخ ارز نیست بلکه به دنبال این است که بتواند کار خودش را با سرعت انجام داده و وارد رقابت با همتایان خود در منطقه شود.
وی در رابطه با حضور در نمایشگاه کاغذ و مقوا اذعان داشت: دلیل شرکت تاو کاغذ در این نمایشگاه آشنایی با صنعت کاغذ و مقوا، فعالان این صنعت، آشنایی با رقبا و یافتن مشتریان صادراتی همچنین به روز کردن اطلاعات مدیران میانی شرکت و آشنایی با تحولات و تکنولوژی های صنعت بود که تا حدود زیادی به این اهداف رسیدیم و بازخورد بسیار خوبی از بازدیدکنندگانمان دریافت کردیم. همچنین جلسات بسیار خوبی برای فروش صادراتی برگزار کردیم که منجر به سه قرارداد همکاری با کشورهای عراق، قطر و افغانستان شد.
غفور زاده ادامه داد: باتوجه به نتیجه ای که از حضور در این آوردگاه کسب کردیم، قطعا در دیگر نمایشگاه های تخصصی این صنعت حضور خواهیم یافت چراکه این نمایشگاه و سایر نمایشگاه های تخصصی را پلی برای پیشرفت دایمی شرکت می دانیم.
وی در پایان سخنانش خاطرنشان کرد: در همه نمایشگاه از جمله نمایشگاه کاغذ و مقوا بحث تهویه تقریبا وجود دارد. موضوع دیگر توجه به حوزه مارکتینگ برای حضور بیشتر بازدیدکنندگان است. همچنین برگزاری یک ایونت که منجر به سخنرانی و همنشنینی اعضای صنعت شود، بسیار می تواند در کیفیت نمایشگاه و همچنین صنعت کاغذ و مقوا مفید واقع شود.
گفتنی است که هفتمین دوره نمایشگاه بینالمللی کاغذ، مقوا، کارتن، فرآوردههای سلولزی و ماشینآلات مربوطه از نهم تا یازدهم مردادماه سال جاری در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران به برگزاری رسید.